Oogspoelfles Bekijk groter

Oogspoelfles

OS0110

Nieuw product

Oogdouche, inhoud 500 ml, voor het spoelen en desinfecteren van de ogen.

Meer details

€ 14,28 incl. btw

Meer informatie

Oogdouche

Oogspoelfles 500 ml bevat oogspoelvloeistof om het oog in geval van nood te spoelen. De oogspoeling bestaat ui 0,9% NaCl. Met elke oogspoelfles kan ca. 5 minuten intensief worden gespoeld. De waarde van de oplossing staat gelijk aan het zoutgehalte van het menselijk oog, en is geschikt voor het verwijderen van kleine vervuilingen zoals stofdeeltjes, zaagsel, metaalsplinters enz.

De oogdouche is voorzien van rubberen oogschaal die past om de vorm van het oog. Het rubber van de oogschaal voelt zacht en comfortabel aan. De oogschaal is voorzien van deksel om vervuiling te voorkomen.

De oogspoelvloeistof in de oogdouche spoelt vervuiling zoals houtsplinters, metaaldeeltjes uit het oog. De oogspoelvloeistof bevat 0,9% Natriumchloride (NaCl), deze desinfecteert het oog. Door aan de kop van de fles te draaien wordt de sluiting verbroken, die sluiting is nodig omdat de oogspoelvloeistof een steriel product is. De oogdouche is nu gereed voor gebruik.

Om het oog te spoelen buigt u het hoofd naar onder, de oogdouche houdt u rechtop. U plaatst de ergonomische oogschaal tegen het getroffen oog, het oog moet tijdens de spoeling geopend blijven. Door zachtjes in de oogdouche te knijpen spuit de oogspoelvloeistof door 5 gaatjes tegen het oog. De vervuiling laat los en verlaat via een opening de oogschaal.

De houdbaarheid van de Braun Oogdouche is 2-3 jaar. De oogspoelfles past in de wandhouder universeel. Deze is eventueel ook bij ons verkrijgbaar.